Avrupa Birliği alanında doğru bilgi şart!

“Türkiye’nin, yarım yüzyıl önce, ilk başvurusu ile başlayan Avrupa Birliği süreci” gibi bir giriş yapmayacağım. Kısacası, II.Dünya Savaşından sonra Avrupa’daki barış arayışları sonuçlanarak, ekonomik topluluk olarak başlayan Avrupa Birliği ortaya çıktı.. 2005 yılında Türkiye’nin aday ülke olarak müzakarelere başlaması ile ilişkiler hızlanmış olsa da, son bir kaç yıldır süreç ağır işliyor denilebilir. Durum böyle olunca, gazetelerde, internet sitelerinde, bloglarda vb. alanlarda yüzlerce yazı kaleme alınmaktadır.

1958 yılında kurulan, defalarca şekil değiştiren, genişleyen, derinleşen ve isim değiştiren karmaşık bir yapı hakkında yazı yazmak.. Kolay olmasa gerek..

2,5 yıllık Avrupa Birliği ihtisası üzerine bu yazıları okuyunca; hatalı, yanlış bilginin yer aldığı haberi, makaleyi fark etmek zor olmuyor. Bu yanlış ve hatalı bilgiler de, halk arasında yayılmaya başlayınca hep dediğimiz “Avrupa bize ön yargılı bakıyor” sözü, tam tersine dönüşüyor ve bu kez ön yargılar oluşturan bizler oluyoruz.

Bu düşünceden yola çıkarak, bundan sonra gözüme çarpan yanlış yazıları blog’uma (igirit.wordpress.com) taşıyıp, düzeltme yapacağım.. Sizler de şüphelendiğiniz yazıları, ilkergirit@gmail.com’a gönderebilirsiniz. Bu hataların giderilmesi konusunda, gerekirse önümüzdeki süreçte Avrupa Birliği alanında uzmanlaşan arkadaşlarımdan da yardım alabilirim.

14.01.2012

True information is must in the field of European Union

I discerned that there are many wrong information among people regarding European Union. And, It leads to spread negative perception against European Union. For this reason, It should be created “fact checking system” to minimize wrong perception!

Avrupa Birliği alanında doğru bilgi şart!” için bir yorum

  1. Bu İşte Allahtan Sana yardım Diliyorum! Hakk işidir! Allah yardımcın olsun!) Hürmetle Azerbaycandan Elçin Hüseyn:)

Bir Cevap Yazın