Dünyaya gelmemiş yüzbinlerce insan fotoğrafı

Birkaç yıl önce sosyal medyada popüler olan #10YearsChallenge etiketini hatırlayan var mı?

Hani güncel fotoğrafımızın yanına 10 yıl önce çekilen fotoğrafı koyup -geri dönüşü olmayacak şekilde- paylaşıyorduk.

He işte şimdi o fotoğrafların ve Facebook’da kullanılan diğer tüm fotoğrafların hayırlı amaçlar için kullanılmış olduğu öğreniyoruz(!)

Yapay zeka destekli geliştirilen bir program sayesinde saniyeler içerisinde benzersiz insan fotoğrafı oluşturabiliyorsunuz.

Cinsiyet, yaş, ten ve göz rengi gibi özellikleri seçerek istediğiniz gibi bir hayali karakter hazırlayabiliyorsunuz.

Yani artık sosyal medyada sahte hesap oluşturanlar başkasına ait fotoğrafları kullanmak zorunda kalmayacak.

Hem de yaşlandırma özelliği ile, birkaç yılda bir aynı karakterin daha yaşlı fotoğraflarını yükleyerek hayali karakterler daha ikna edici olabilecek.

Yaklaşık 2 milyon 700 bin ‘fake insan’

‘Yok ben uğraşamam’ derseniz program tarafından hazırlanmış 2 milyon 683 bin 871 benzersiz insan fotoğrafı arasından istediğinizi yüksek çözünürlükte $2.99’a indirebiliyorsunuz.

The New York Times‘ın konuyla ilgili makalesi: https://www.nytimes.com/interactive/2020/11/21/science/artificial-intelligence-fake-people-faces.html


Geçtiğimiz hafta Facebook çok tartışılan yüz tanıma özelliğini kapatacağını duyurmuştu. Fakat artık iş işten geçmiş gibi!

Yapay zeka teknolojisi ile birlikte kullanılan uygulamalar o kadar hızlı gelişiyorki verilerin nerede hangi amaçla kullanılacağını tahmin etmek zor.

Bu işin devamında gelecekteki muhtemel çocuklarınızın veya geçmiş atalarınızın görünüşünü tahmin etmek olabilir. Belki de vardır?

Dünyaya gelmemiş yüzbinlerce insan fotoğrafı” için bir yorum

Bir Cevap Yazın