İngiltere vize başvurusu neden ücretsiz?

Bu başlığı görünce ‘ne ücretsiz mi!’ diyerek şaşırmanız normal.

Ben de yakın zamanda öğrendim, eğer İngiltere’de iş kurmak veya işçi olarak çalışmak istiyorsanız vize başvurunuzu ücretsiz olarak gerçekleştirebiliyorsunuz.

Hem de bir aracı kuruluşa gitmenize, hatta evden çıkmanıza dahi gerek yok. Başvurular İngiliz hükümeti resmi internet sitesi gov.uk üzerinden online yapılıyor.


Neden ücretsiz?

Türkiye ile Avrupa Ekonomik Topluluğu (bugünkü adıyla Avrupa Birliği) arasında 1963 yılında imzalanan, işçilerin ve hizmetin serbest dolaşımını garanti eden Ankara Antlaşması sayesinde.

İş insanı başvurusu yaparken, iş kurma isteğinizi ya da kurulu bir işin yürütülmesine yardımcı olma istediğinizi göstermeniz gerekiyor.

İngiltere’ye giriş yapmayı planladığınız tarihten en fazla 3 ay önce başvurabiliyorsunuz.

Başvurular 12 hafta içinde sonuçlanıyor. Önce 12 aylık vize veriliyor, işler yolunda giderse 3 yıl daha uzatabiliyorsunuz.

Aile üyeleriniz ve size bağımlı yaşayanlar da sizinle birlikte gelebiliyor.

Başvuru sırasında sizden istenen bir iş planı var. Temel olarak aşağıdaki sorulara yanıt aranıyor:

  • İngiltere’de ne işi kurmak istiyorsunuz?
  • İşinizi nasıl yürüteceksiniz?
  • Hizmetinizi/ürününüzü nasıl satacaksınız?
  • Bütçeniz bunun için yeterli mi?

Yalnızca Türk vatandaşlarına sağlanan bu vize türüyle ilgili detaylara şu adresten ulaşabilirsiniz: https://www.gov.uk/turkish-business-person/eligibility

Online başvuru sayfası: https://visas-immigration.service.gov.uk/other-ooc

Türkiye’de ve İngiltere’de konuyla ilgili danışmanlık hizmeti veren kuruluşlar var, dilerseniz başvurunuzu onlarla birlikte hazırlayabilirsiniz.

Bu vize ile İngiltere’ye gelip iş kuranların tecrübelerini paylaştığı pek çok YouTube videosu var onları izleyebilir, bu yazının altına yorum bırakarak da sorularınızı sorabilirsiniz.


İlginizi çekebilecek diğer yazılar:

Bir Cevap Yazın