İngiltere’de tasarruflu yaşamak için yapılması gerekenler

Ucuz Elektrik ve Gaz, Telefon Hattı, Tren Kartı, Alışveriş Kartları Şehiriçi Ulaşım, Yurtdışı Para Transferi, Apple’da %10 İndirim, Ücretsiz Amazon Prime Üyeliği…

Ucuz Elektrik ve Gaz

İngiltere’de konutlara elektrik ve gaz sağlayan pek çok farklı şirket var. Sundukları tarifeler de ikamet adresinize göre değişiyor. Size en uygun teklifi veren şirketi seçerek tasarruf edebilirsiniz. Enerji sağlayıcılarını karşılaştırmak için uSwitch.com‘u kullanın. Eğer en uygun şirket Bulb çıkarsa, 50£ değerindeki bu referans bağlantısını kullanabilirsiniz.

us


Telefon Hattı

Sınırsız konuşma, sınırsız mesajlaşma ve sınırsız sosyal medya, hem de kontratsız. Vodafone’un yalnızca 18-30 yaş grubu için sunduğu VOXI Mobile İngiltere’de ikamet eden herkese açık. Facebook, Whatsapp, Snapchat, Instagram, Twitter ve Messanger’da harcadığın internet kotanızdan gitmiyor. Ayrıca paketinizi Türkiye dahil tüm Avrupa ülkelerinde kullanabiliyorsunuz. Bu bağlantıyı kullanarak abone olun Amazon.co.uk’da 10£ hediye çeki kazanın. https://referme.to/oD55w5o

voxi


Tren Kartı

Şehirlerarası seyehatlerde tren kullanıyorsanız tüm hatlarda 1/3 oranında indirim sağlayan Railcard alın. Yıllık ücreti 30£. İnternet üzerinden ödeme yapıp kartı adresinize göndertebilirsiniz veya elektronik kart talep edip cep telefonunuzu kullanabilirsiniz.

RAilcard.png


Alışveriş Kartları

Alışverişlerinizden puan toplayın! Dışarıda hazır yemek yerine, evde yemek yapmayı tercih ediyorsanız alışverişi devamlı olarak yapacağınız bir supermarket belirleyin ve müşteri kartı çıkartın. Örneğin Tesco Clubcard yaptığınız her 1£’luk alışverişe 1 puan veriyor. Biriken puanlarla dilerseniz alışveriş yapın dilerseniz anlaşmalı mağaza ve resterontlarda geçerli indirim kuponu alın. 100 puan 3£’luk indirim çeki kuponu sağlıyor. Fakat bence en iyi kampanya biriken puanlarla Railcard alabilmek. 1000 puan toplayıp 1 yıllık Railcard abonesi olabilirsiniz.

supermarket
İngiltere’deki en ucuz süpermarketler

Şehiriçi Ulaşım

Bulunduğunuz şehirdeki ulaşım tarifesini ve yararlanabileceğiniz indirimleri inceleyin. Genellikle tek kullanımlık biletler en pahalı seçenek. Bunun yerine tüm gün geçerli bilet veya haftalık/aylık abonmanlık alabilirsiniz. Ayrıca bileti online-mobil uygulama üzerinden almak daha uyguna geliyor. Örneğin Birmingham’nda NXBusmTicket uygulaması kullanılıyor.

 


Yurtdışı Para Transferi

Uluslararası para transferleri bankaların uyguladığı SWIFT ücretleri ve aldıkları komisyonlar nedeniyle oldukça maliyetli oluyor. Hatta ücretini öder para transferi yaparsınız, paranız karşı tarafa geçer fakat oradaki banka yine komisyon alır. Bu sürprizle karşılaşmamak için tavsiye edeceğim en uygun uluslararası para gönderme aracı Transferwise. 10,000 TL değerinde bir gönderiden yaklaşık 50 TL komisyon alıyor. 500£ değerinde ücretsiz gönderi yapmak için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz. https://transferwise.com/i/ilkerg5

transferwise


Apple’da %10 İndirim

Eğer Apple ürünü alacaksanız aklınızda olsun Macbook ve iPad’ler öğrencilere %10 indirimli. İsterseniz Apple mağazasına gidip öğrenci kartınızı gösterin, isterseniz online alışveriş yapın indirim geçerli. 

apple


Ücretsiz Amazon Prime Üyeliği

Eğer İngiltere’de üniversite öğrencisiyseniz Amazon Prime’a ücretsiz abone olabilirsiniz. Sınırsız hızlı teslimat, Prime Video, Prime Müzik, e-Kitap ve dergiler, özel öğrenci indirimleri ve dahası 6 ay boyunca ücretsiz.

Amazon prime


İlginizi çekebilecek diğer yazılar:

 

Bir Cevap Yazın